Gecombineerde  expo

 

Ellen Gerritse - sieraden

en

 Martien de Looff - foto’s

 

Ellen Gerritse voelt een innerlijke drang om zaken te ontregelen, zo ook in haar werk. Het moet opvallen, in het oog springen door de afmeting en het nalaten van een logische symmetrie. Door de combinatie van edele en niet-edele materialen. Door het combineren van materialen die in zekere zin niet elkaars gelijken zijn maar juist tegengesteld en door het gebruik van niet logische technieken. Met deze doelstelling brengt zij zichzelf technisch vaak ernstig in de problemen. Daardoor wordt een groot deel van het werken besteed aan het oplossen daarvan. Een geweldige uitdaging voor haar manier van werken en denken.
De grootste invloed op haar werk komt van het wonen werken in Azië en het Midden-Oosten. Het constant  ‘op drift zijn’  zonder kennis van lokale suppliers heeft ervoor gezorgd dat zij werken maakt met simpele gereedschappen en toegankelijke materialen.

 

Martien de Looff is fotograaf. Ze fotografeert met name mensen. Portretfotografie op meerdere manieren. Het liefst mensen zoals ze zijn, spontaan en zichzelf. Ook maakt ze portretten op bijzondere locaties, portretten op creatieve wijze of portretten welke wat mysterieus hebben.

Naast de portretfotografie fotografeert Martien ook graag in de natuur, op urbexlocaties en doet ze graag macrofotografie.

De macrofotografie gebruikte Martien ook om de sieraden van Ellen Gerritse te fotograferen. Van hieruit is de samenwerking ontstaan voor deze expositie.