Programma Mathildedag

 

Op 7 Juli 2019 zal de tweede Mathildedag in Terneuzen gevierd worden. In tegenstelling tot wat Mathilde zou willen, doen we dit deze keer vrij bescheiden. Haar 81-ste verjaardag zal overigens niet sober zijn. We gaan uitpakken met een kunstenexpositie met als thema ‘De Diva’, waaraan 21 kunstenaars uit binnen- en buitenland  deelnemen met schilderijen, beelden en sieraden en waarbij ook stadsomroeper Marco van Avermaete zich zal laten horen.

 

Wie er altijd al eens van gedroomd heeft om als diva voor de dag te komen kan op 7 Juli 2019 die kans aangrijpen door eens echt lekker over je grenzen heen te stappen door als een echte diva naar het verjaardagsfeestje van Mathilde te komen in de Nieuwstraat van Terneuzen.

 

Feestelijke opening van de Mathildesalon bij tapastestaurant ‘t Zusje.

De Gemeente Terneuzen heeft aangegeven dat zij graag een straat, laan of plein naar Mathilde willen vernoemen. Haar geboortestad zal nooit vergeten dat zij hier op 7 Juli1938 geboren werd, door op diverse plaatsen aan haar te herinneren. De Mathilde salon is daar een mooi begin van. In de Mathildesalon zal ook het drieluik van kunstenaar Roeland van der Kley te zien zijn. Zo krijgt ook die herinnering aan Mathilde een vaste plek in de stad die voor iedereen te bezoeken is die het werk wil zien.

 

Programma

- 13.00 u. Inloop bij Galerie & Kunstcafé Lokaal 54 van Anne Mannaerts.

- 14.00 u. Taart en kop koffie/thee voor alle bezoekers en alle kunstenaars die aan de ‘Diva tentoonstelling’ deelnemen.

- 14.45 u. Aankomst van de Diva van Terneuzen en de onthulling van haar Divaportret en een toespraakje van Roeland van der Kley (initiatiefnemer van de Mathildedag Terneuzen).

- 15.00 u. Officiële opening van de Diva tentoonstelling met een toespraak van Wethouder van Cultuur Frank van Hulle.

- 16.00 u. Opening van de Mathildesalon bij Restaurant ‘t Zusje, Nieuwstraat 70.

- 18.00 u. Afsluiting van de Mathildedag bij Galerie Lokaal 54 en start van het Mathilde diner bij Restaurant ‘t Zusje (tijdig reserveren via de reserveringslijn van het Zusje op 0115 72 88 80 en vol = helaas vol.